Piše: Alenka Štefanič Splichal Rada imam buče. Tako zelo so lepe, pa tudi okusne. V pozni jeseni, ko barve počasi bledijo v vse odtenke sive, jih imam še posebej rada, saj s svojo veselo, živahno barvo razsvetlijo prostor - in telo. Zadnjič sem poskusila nekaj novega - pečeno bučo hokaido s čebulo. Jed je prvič pripravil moj mož, ki v kuhinji rad eksperimentira in mi je bila tako všeč, da sem za nekaj časa pozabila na "običajne" jedi iz buče kot so juhe, prikuhe in pečeni krhlji. Okus je najboljši, če jo pečete v glinenem ali keramičnem pekaču. Lahko predstavlja glavno jed ali prilogo, okus me namreč spominja na prebranec. RECEPT ZA PEČENO BUČO S ČEBULO Priprava: 20 minut - Kuhanje: 30 minut - Količina: za 4 osebe SESTAVINE 1 manjša buča hokaido 1 čebula 1 dcl paradižnikove mezge/omake sol olje POSTOPEK Paradižnikovo omako prelijemo v širšo posodo in ji dodamo sol ter dobro premešamo. Čebulo narežemo na kolobarje in jo za 10 minut mariniramo v paradižnikovi omaki. Bučo olupimo in jo narežemo na tanjše rezine. Globok pekač, najboljši je glineni ali keramični, naoljimo, vanj zložimo rezine buče in čez razporedimo marinirano čebulo. Pečemo približno 30 minut na 180 stopinj Celzija. Dober tek vam želim. Comments are closed.
|