STUDIO VDIH ~ Alenka Štefanič Splichal
  • Terapija
    • Terapija na daljavo
    • Sprostilna terapija
    • Izgorelost
  • Meditacija
    • Spletna meditacija
    • Meditacija Tišina
    • Meditacija v gibanju
    • Posnetek meditacije
  • Delavnice
    • Po poteh zdravilnih energij
    • Reiki
    • Ženski krog
    • Šesti čut in zaznavanje sveta energij
    • Tibetanski obredi
  • Darila
  • Blog
  • Urnik
    • Urnik in prijava
  • Alenka
    • V medijih
    • O Studio Vdih
    • Kontakt

energijske novice

Najboljše ob jutranji kavi ali popoldanskem čaju

Zdravo in hitro kosilo

28/11/2019

 
Picture
Piše: Alenka Štefanič Splichal
Imate za pripravo obeda samo pol ure? Ste izčrpani od celodnevnih  opravkov, pa bi vseeno radi pripravili nekaj okusnega, hranljivega in zdravega za družino, da skupaj sedete k poznemu kosilu ali večerji? No, potem je ta recept za vas. Jaz to jed najraje pripravljam novembra, ko je zunaj vse sivo. Poglejte fotografijo, bo takoj jasno :-).

Rdeča leča v omaki z ajdovimi žganci
Sestavine za omako:
1 skodelica rdeče leče
1 korenček
1/8 komarčka
1/2 dcl paradižnikove omake
1 žlica kokosove maščobe
1 žlička soli
1/2 čajne žličke kurkume in laškega kumina
1 lovorjev list, par vejic šetraja
2 skodelice vode (približno)

Priprava:
Lečo najprej dobro speremo s toplo vodo in nato še z mrzlo. Oprano lečo pretresemo v posodo  in ji dodamo na majhne kocke narezana komarček in korenček ter zalijemo z vodo. Dodamo začimbe in maščobo. V pokriti posodi kuhamo približno 10 minut, vsake toliko časa pomešamo. Ko je leča kuhana, solimo po okusu.

Sestavine za ajdove žgance
250 g ajdove moke
7,5 dcl vode
sol po okusu

​Priprava
V loncu zavremo soljeno vodo. Ajdovo moko stresemo v krop, pazimo, da ostane čimbolj na kupu. Počakamo, da voda znova zavre, pena pa prekrije vso moko. V sredo močnatega cmoka zapičimo ročaj kuhalnice. Počakamo minuto, potem pa kuhalnico potegnemo iz moke. Lonec pokrijemo, moko kuhamo 20 minut.
Po 20 minutah vodo od kuhanja žgancev odlijemo, eno skodelico jo prihranimo. Zdaj žgance mešamo tako, da jih s hrbtno stranjo kuhalnice pritiskamo ob obod lonca. Če so presuhi, prilijemo malo prihranjene vode (žgančevke). Premešane ajdove žgance zajemamo s kuhalnico, z vilicami pa jih strgamo v ogreto servirno skledo. 

Za mizo si vsak sam naloži žgance in zalije z omako. Meni vedno nečesa zmanjka, zato moram to ves čas ponavljati :-).

Dober tek.


Comments are closed.

      ŽELIM SE NAROČITI NA ENERGIJSKE NOVICE

      Vpiši svoj e-poštni naslov
    Naročam se

    Arhiv

    February 2022
    October 2021
    September 2021
    November 2020
    October 2020
    March 2020
    February 2020
    January 2020
    November 2019
    October 2019
    March 2018
    November 2017
    October 2017
    September 2017
    April 2017
    October 2016
    September 2016

    Kategorije

    All
    Meditacija

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Terapija
    • Terapija na daljavo
    • Sprostilna terapija
    • Izgorelost
  • Meditacija
    • Spletna meditacija
    • Meditacija Tišina
    • Meditacija v gibanju
    • Posnetek meditacije
  • Delavnice
    • Po poteh zdravilnih energij
    • Reiki
    • Ženski krog
    • Šesti čut in zaznavanje sveta energij
    • Tibetanski obredi
  • Darila
  • Blog
  • Urnik
    • Urnik in prijava
  • Alenka
    • V medijih
    • O Studio Vdih
    • Kontakt